Author Topic: Cuartirolo cheese  (Read 2337 times)

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piroshok

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Cuartirolo cheese
« on: August 03, 2005, 09:26:25 AM »
In my old country Cuartirolo cheese is often a good substitute of mozzarella is is basically a soft cheese
It is very popular and claimed to be of Italian origin well almost half the population is of italian extraction anyway

Here is the translated link http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=es&u=http://personales.com/argentina/cordoba/DELAZONA/blanda.htm&prev=/search%3Fq%3Dcuartirolo%26start%3D10%26hl%3Den%26hs%3DlQI%26lr%3D%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:en-US:official%26sa%3DN
here is the original link
http://personales.com/argentina/cordoba/DELAZONA/blanda.htm

Found it Italian=Quartirolo
Sorry for those that don't understand Italian
here is the link http://www.mangiarebene.com/formaggi/lombardia/quartirolo.html
Il nome deriva dal tipo di alimentazione del bestiame durante la produzione del formaggio, cioè foraggio fresco del quarto taglio, il quartirolo, più ricco di sapori e profumi.
Una volta si chiamava Stracchino quartirolo della Val Taleggio rimanendo solo quartirolo sia per praticità sia per non confonderlo con altri formaggi menzionati nel titolo (stracchino e taleggio)
« Last Edit: August 03, 2005, 10:00:48 AM by piroshok »